Werving en behoud van personeel in het Corona tijdperk

In het huidige Corona tijdperk wordt veel geschreven over het verlies van banen, het tegenovergestelde bestaat ook en krijgt minder aandacht. Werving van personeel was al lastig, dat is nu voor velen nog veel moeilijker geworden.

Secundair en voordelen

De weergegeven tweet illustreert goed een bestaand probleem. Ook al is de context hier Amerikaans, de onderliggende problematiek gaat ook in Nederland op.

Al meer dan een decennium zetten werkgevers de faciliteiten verbonden aan het bedrijf of het gebouw op de voorgrond bij werving. Op die manier wil men zich onderscheiden van de concurrentie. Iedereen is er namelijk van overtuigd dat de moderne werknemer zich niet meer laat paaien door uitsluitend een passend salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden moeten in orde zijn.

Voor werkgevers heeft die verschuiving van aandacht van primair naar secundair voordelen. Het inrichten van een relax ruimte is immers goedkoper dan een ronde salarisverhogingen. Verder geldt dat een goed klimaat de kwaliteit van het werk vergroot en bijdraagt aan lager personeelsverloop.

Corona

So far so good, maar wat heb je aan een fitnessruimte of luxe kantine als thuiswerken de norm wordt? Weinig. Werkgevers moeten dus op zoek naar een nieuwe manier om het personeel gelukkig te houden, de sfeer goed te laten zijn en daarmee het verloop laag.

Vacatures vullen wordt ook een stuk lastiger. De gesprekken kunnen natuurlijk via video tools worden gevoerd, maar voor velen is dat toch iets anders dan een face tot face gesprek. Een kandidaat die een impressie wil krijgen van toekomstige collega’s en de sfeer heeft ook net echt veel aan een Zoom of Teams sessie.

Corona maakt het dus voor beiden partijen, werknemers en werkgevers een stuk lastiger.

De secundaire voorwaarden in de vorm van interessante voorzieningen op de zaak zijn voorlopig niets meer waard. Hoe je dat moet oplossen is een raadsel. In plaats van de interne fitness ruimte gebruik maken van de sportschool om de hoek is geen optie, die zijn nog gesloten. De beste koffie uit de luxe espresso machines in de eigen coffee corner – dat is toch iets anders dan de werknemer wekelijks een pak bonen toesturen (hoewel dat wel een goede zet zou zijn!).

En dan is er nog iets aan de hand. De kans dat werknemers nu snel van werkgever wisselen heet niet groot te zijn, omdat de arbeidsmarkt er niet goed voor staat. Er is echter een sluimerend en groter worden probleem. Na maanden van thuiswerken gaan steeds meer werknemers nadenken over de toekomst. Als het home office voor langere periode de standaard werkplek wordt schuiven alle bekende sociale voordelen van het gezellige kantoor en de fijne collega’s verder naar de achtergrond.

Er zijn inmiddels werkgevers die zich daar zorgen om maken, want als die meerwaarde niet meer wordt ervaren neemt de kans op jobhoppen toe.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.