Vijf jaar ISPam

afgelopen donderdag vond in Amsterdam de eerste fysieke redactievergadering van de website ISPam plaats. In de periode dat ik voor de website een wekelijkse column schrijf waren we nog niet eerder tegelijk in een en dezelfde ruimte. Natuurlijk kende ik een aantal van de collega’s wel al van naam of van andere online activiteiten. Dat is toch iets heel anders dan een heel avond aan tafel zitten in het voortreffelijke restaurant Bazar, omgeven door goed eten.

De aanleiding voor de bijeenkomst was tweeledig. Ten eerste het elkaar de hand kunnen schudden en daarnaast stilstaan – lees het glas heffen – op vijf jaar ISPam. En dat laatste is een mooie prestatie. In een periode waarin al tientallen tijdschrift titels zijn geïntroduceerd en inmiddels al weer zijn verdwenen, weet ISPam gewoon door te gaan.

Soms met tegenwind, maar dat hoort bij het ondernemerschap. Passend bij het bereiken van deze milestone is ook het voeren van de discussies of de koers nog wel correct is en niet aanpassingen behoeft.

Dat onderdeel van de avond kreeg al snel een heel eigen zeer positieve dynamiek. Daardoor vermoed ik dat de komende periode de lezers van ISPam geleidelijk enkele veranderingen zullen gaan waarnemen.

Als hierdoor de kennis in de sector beter op peil gehouden, respectievelijk opgekrikt kan worden ben ik met de collega schrijvers tevreden. Tevreden waren we sowieso over het etentje, de locatie en de de mogelijkheid zelf live kennis te kunnen uitwisselen.