De kracht van de VRC – PV

De belangstelling voor het plaatsen van zonnecellen neemt bijna overal ter wereld toe. Logisch ook, want het rendement wordt steeds beter en de aanschafkosten worden dikwijls op de een of andere manier gedeeltelijk gecompenseerd. Een […]

Oorzaken kwakkelende e-commerce in België onbenoemd

Vlak voor de kerst ging in België een oproep rond met een ranzig luchtje. “Koop Belgisch” was de boodschap die 5 CEO’s van grote Belgische bedrijven uitzonden. Schijnbaar gaat ook bij het consumptiegedrag van de […]

Nederlandse Bitcoin Darkweb criminelen en de banken

Over Bitcoins wordt behoorlijk veel geschreven. De virtuele munt kent een hoop believers met min of meer goede bedoelingen. Het trekt ook volk aan met minder frisse ideeën en daarvan is het afgelopen jaar een aantal veroordeeld. In veel van die vonnissen valt de rol van de banken op.

Museumshops

Diverse keren per jaar loop ik door musea. Vooral in het buitenland, omdat lange niet alle tentoonstellingen Nederland aandoen. Wat bij elk museumbezoek hoort is het betreden van de museumshop.

Fake volgers

Het begrip fake news staat volop in de belangstelling. Regeringen maken zich duidelijk zorgen over de impact hiervan en broeden op plannen dit ongewenste verschijnsel de kop in te drukken. Wetgeving is het middel waar […]

Minimale meerderheid in de TK biedt kansen

Eind vorig jaar, het zal zal kort na de regeringsverklaring zijn geweest, verscheen er in Het Parool een artikel over de uitzonderlijke situatie dat de coalitie over de kleinst mogelijke meerderheid beschikt. Die constatering is niet zo vreemd, de impact daarvan is dat echter wel.

LibreOffice crasht tijdens opslaan document

We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe bug in LibreOffice. Niet eerder gezien en hoogst irritant. Tijdens het opslaan van een document in Writer blijft het LO hangen zodra het scherm “opslaan” of “opslaan als” wordt geopend.

Proximus voorstander afschaffen Netneutraliteit

Ook dat hebben we in 2017 meegemaakt. De FCC schuift de regeling voor netneutraliteit van tafel en prompt duiken er in Europa stemmen op van telco vertegenwoordigers die dat ook wel willen.