Tweakers waarschuwt voor en faciliteert tegelijk grijze handel

De website Tweakers besteedt regelmatig aandacht aan minder betrouwbare bronnen voor hard- en software. Dat gebeurt in redactionele stukken en in het forum deel. Dat is een goede zaak, want er kan een hoop mis zijn met deze zaken. Heling van hardware en malware zijn daarbij bekendste risico’s.

Je zou verwachten dat zowel de uitgever als de redactie van Tweakers dus ook wel een beetje oplet wat ze zelf faciliteren. Ik heb echter geconstateerd dat dit niet het geval is. Onderaan een artikel over een inval in Duitsland in het kader van de strijd tegen fake callcenters die zich voordoen als de Microsoft helpdesk prijkt prominent een advertentie voor Windows 7 uit een volslagen ongeloofwaardige en hoogstwaarschijnlijk illegale bron.

Het gaat daarbij niet directe om een kloon van het bedrijf PCFritz (zie ook deze recent post). Softwarebilliger draait al langer mee en is ook wel vaker in de pers verschenen. Ik noem het grijze handel, maar laten we wel zijn, dit kan bijna niet anders dan zeer donker grijs zijn.

Share: