Smartphone design in India

Voor de blogpost over de explosieve ontwikkelingen ronde Samsung Galaxy Note 7 stuitte ik op een artikel dat ook erg interessant was en daarbij ook niet eens positief. Het ging over een aankondiging van het Taiwaneses bedrijf MediaTek iets te gaan doen in India.

MediaTek ontwerpt en produceert chips. Die zitten in tal van devices, waaronder smartphones, tablets en tv toestellen. Dat zijn dus de dingen die echt aan de binnenkant zitten. Daarom is het persbericht ook zo opvallend, omdat er sprake is van een “smartphone design” training in India. Dat wekt namelijk de indruk dat het gaat om de buitenkant van de toestellen. Pas verder in het bericht wordt duidelijk dat het hier toch wel gaat de binnenkant. En passant krijgt de lezer nog een mee dat de trainingen een paar maanden duren en dat er wordt uitgegaan van 50 deelnemers van verschillende fabrikanten.

De deal is simpel: MediaTek heeft via lokaal commitment een stevigere voet tussen de deur van die enorm grote markt en de ambitie van Delhi om het land meer onafhankelijk te maken, in dit geval via de politieke programma’s “Made in India” en “Digital India” profiteert er ook van.