Rare mails tijdens deze bizarre Corona tijden

Een groot deel van het land ligt plat door de Corana maatregelen en dat geeft de tijd en ruimte rare klusjes te verrichten. Die hebben meer met werk te maken dan op het eerste gezicht lijkt. Ze worden ook getriggerd door die Corana maatregelen.

Tijd nuttig besteden

Natuurlijk zijn er op dit moment weinig spannende opdrachten. De IT sector houdt zich keurig aan alle overheidsadviezen. Beurzen en andere events zijn opgeschort of van de agenda gehaald. Daardoor is er geen reden naar buiten te gaan met notitieblok en memorecorder. Telefonische interviews en briefings kunnen wel doorgaan, maar de animo is merkbaar geringer.

Het is echter zeker geen bijzondere vakantie. De tijd wordt nuttig besteed door klussen op te pakken die een lage prioriteit hadden. Zo is er de mogelijkheid oudere publicaties van updates te voorzien. Typisch zo’n klus waar anders nooit genoeg tijd en inspiratie voor is.

Corona foto’s

Tussen de werkzaamheden door wordt uiteraard ook aan lichaamsbeweging gedaan. De overweldigende leegte en stilte in de stad is de nodige foto’s waard. Dat her en der de minimale afstand niet wordt nageleefd en dat er nog steeds groepjes toeristen verbaasd door de stad lopen is bekend. Die worden ontweken en nadrukkelijk niet gefotografeerd. De foto’s worden in het mapje Corona_Lockdown opgeborgen.

Rare mails

Foto’s maken is geen werk, het in de gaten houden van de mailbox wel. Die controle is nodig, want een groot aantal bedrijven meldt zich nu met updates over het eigen medisch veiligheidsbeleid. Iedereen laat weten dat de dienstverlening zo veel mogelijk wordt voortgezet, of juist dat de activiteiten tot nader order worden opgeschort.

Het is opvallend hoeveel van dit soort melding afkomstig is van bedrijven waar 0,0 relatie mee is. Het ruikt naar spam, maar het zijn mails van bestaande ondernemingen en organisaties. Het uitzoeken wat hier aan de hand is en hoe het gestopt kan worden is de categorie tijdrovende klusjes. Maar het geeft wel de nodige voldoening. Het verschijnsel van de rare mails kan worden verklaard.

Spam

Zo te zien zijn er bedrijven in Nederland die de meest omvangrijke “relatie databases” uit de kast hebben getrokken om te kunnen communiceren. Dat ze in deze tijden een maximaal bereik willen is begrijpelijk. Dat ze daarbij de TW overtreden door reeds uitgeschreven, stokoude en niet geverifieerde, adressen aan te schrijven is op z’n zachtst gezegd raar. In een geval gaat het om een “corona-mailing” aan een e-mail adres dat 8 jaar geleden al is uitschreven. Andere zijn 1~5 jaar oud. Het is dus gewoon spam.

Het zijn bizarre tijden, maar dit soort “fouten” zijn dat niet. Het bewijst dat oude databases niet worden opgeschoond. Data wordt bewaard zonder dat er een gerechtvaardigd doel is.