Pas op voor keurmerk, badge spam van Kaufberaterio Media UG, aka adviesjagers

Voor een zakelijke website is recent mail ontvangen van Kaufberaterio Media UG, dat gebruik maakt van de domeinnaam adviesjagers. De spammers geven aan dat de website tot de beste in een categorie horen en daarom een bijzonder badge mogen voeren.

Spam

De mailing stinkt aan alle kanten. Dat het spam is direct duidelijk. Er is vanzelfsprekend ook geen mogelijk genoemd om zich hiervoor uit te schrijven. Nu maakt dat bij spammers sowieso weinig indruk, maar het bewijst te meer dat dit foute business is.

“meer webbezoek”

Wat adviesjagers claimt is dat de aangeschreven website heel goed scoort. De criteria die worden genoemd zijn hilarisch. Duidelijk is dat de spammer niet weet wat voor soort website hij bezoekt. Daarom ook is het bericht dat een (linkbare) badge gevoerd mag worden extra dom. Met die badge zouden website eigenaren op meer waardering en bezoek kunnen rekenen. Dat moet dan weer leiden tot meer business.

Nep keurmerk is begin

Achter adviesjagers en de “Nederlandse persoon” die mail gaat een Amerikaans adres schuil. Een typisch postbusverhuurbedrijf. Global Commerce Media is de rechtspersoon die voorheen Kaufberaterio Media heette. Doel is een “consumentenplatform voor digitaal koopadvies” te vormen. Daarom is het dus complete onzin B2B websites te mailen.

Daarbij is het idee achter een nepkeurmerk of badge iets te bekend als middel van oplichting en bedrog. Er zijn al duizenden voorlopers en honderden zijn er nog actief. Eerst gratis en daarna komen de verzoeken te betalen voor het mogen voeren of de “verplichte” audits. De meerwaarde is nul. De kans dat het toegenomen verkeer te herleiden valt tot een paar actieve bots is ongeveer 100 procent. Daarom negeren deze mails en de domeinnaam van deze spammer blacklisten. Een spammer die overigens ook probeert onzichtbaar te blijven door de in korte tijd drie keer van naam te wisselen.