Over onbeholpen seo en link spammers

Als redacteur voor inmiddels een tiental online titels valt het op hoe  onbeholpen SEO en link spammers en vergelijkbaar volk wel niet is. Per week is de oogst soms meer dan een dozijn berichten waarbij wordt gevraagd om een Dofollow-link of het toestaan een bericht te mogen plaatsen. Elke keer blijken de SEO spammers duidelijk niet te weten met wie ze communiceren.

Enige tijd geleden blogde ik al naar aanleiding van deze bedel spam. Dat Transip.nl het nodig vindt met dit soort volk is iets waar ik straks nog een vraag over stel

Beste redactie van **,

Mijn naam is Kadir en ik ben werkzaam bij LEQUAL, een online marketingbureau dat voor verschillende klanten de SEO-werkzaamheden (zoekmachine optimalisatie) uitvoert.
Ik zag dat u in het bericht https://www..nl/*/ hostingprovider TransIP benoemt. Zou het wellicht mogelijk zijn om naast het benoemen ook een Dofollow-link richting https://www.transip.nl/webhosting/ te plaatsen?

Hierdoor kunnen uw bezoekers direct aanvullende informatie over het onderwerp lezen, wat ook bevorderend is voor de gebruiksvriendelijkheid van uw bericht.

Voor de uitleg over het plaatsen van een Do-follow link kunt u altijd contact opnemen met mij.

Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groet,
Bawan Kadir
Junior SEO specialist

——————

“Bawan Kadir” heb ik per mail laten weten dat samenwerking (dat stond in de titel van de mail) iets anders is dan het vragen om een link terug. Als antwoord kreeg ik een brutale mail terug. Zeer puberaal en duidelijk van iemand die niet de moeite had genomen mij te googlen.

Een week terug is op het redactie adres van een andere website deze mail binnengekomen

Beste, Ik was benieuwd of wij tegen betaling een artikel kunnen aanleveren voor onze klant in de casino branche op de website **. Het zal een informatief/entertainend artikel worden. Ook kan er op de website van onze klant niet daadwerkelijk gegokt worden, de website is informatief van aard. Uiteraard zal het artikel goed aansluiten bij de website. Ik zie je reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet, / Kind regards,

Team LEQUAL | Leon Ekkel
media@lequal.nl
Lequal Happy Horizon
Entrada 400 | 1115 SC Amsterdam-Duivendrecht | 085 – 303 02 44 |
www.lequal.nl | www.happyhorizon.com
Disclaimer: Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. LEQUAL sluit iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische verzending.
Klik op deze link voor de facturatieprocedure.
Click here if you want to see our billing procedure.
Beacon

——

Voor de goede orde: de website in kwestie gaat over security en legal issues. Het promoten van gokken is in Nederland verboden en strafbaar. “Leon Ekkel” is dus niet in staat door te hebben dat hij zijn vraag voor illegale business aan de verkeerde persoon stelt. Wat hij doet is ongeveer het zelfde als een junk die een gestolen fiets aan een agent probeert te slijten.

Dit soort bedelmails komt vaker binnen. Het bedrijf dat hier nu twee keer is genoemd bedient klanten met legale en minder legale business in Nederland. Dat vraag ik me af waarom een bedrijf als Transip.nl daarmee in zee gaat. Is dat een bewuste keuze, is het bewust de andere kant op kijken of is het een kwestie van onwetendheid?

De domheid kan trouwens nog groter, mails als deze:

Need a Paid Guest post or link insertion

john lewis
<johnwick655778@gmail.com>

Hi!

I am John Wick looking for some websites to publish paid Do-Follow posts especially link insertion there. Can you please help me by letting me know if you are open to accepting guest posts on your website https://www.**.nl/ especially link insertion on already published content? I will place an order for you but the important condition is, Links should be
1 Do-follow
2 Content should not be marked as a Press release or sponsored.
Waiting for your Gentle response.
Thanks & Regards

zijn natuurlijk helemaal te zot voor woorden. Maar verder maakt het weinig uit. In alle drie de genoemde gevallen gaat het om spam. In het eerste geval is het een bedelmail. In het tweede geval is het voorstel in strijd met de wet. Wat het derde verzoek inhoudt is niet verder onderzocht. Mails van afzenders met meer dan x cijfers in het mailadres worden niet in behandeling genomen.