Nieuwe IT Fail van de Gemeente Amsterdam wordt ontkend

Bewoners van Amsterdam hebben de mogelijkheid bezoekers tegen gereduceerd tarief te laten parkeren. Een minimale compensatie regeling voor de torenhoge parkeertarieven die de stad beschouwt als een onbegrensde geldpers. Met die bezoekersregeling gaat echter iets behoorlijk mis en tot op heden blijft de deksel op de beerput.

Per 6 juni van dit jaar zou de bestaande regeling worden aangepast. Een nieuwe manier van inloggen, waardoor de bezoekontvangers niet meer hoefden aan te melden met DigiD. DigiD is natuurlijk nooit bedoeld om een quasi externe partij het parkeerbeleid te laten uitvoeren. Dat dit werd geschrapt klonk, en klinkt, dan ook positief.

DigiD eruit, dat betekent wel dat er een andere inlog procedure moet zijn. Die zou dus zoals gezegd op 6 juni al actief moeten zijn. As we speak is op 15 juli daar nog niets van te merken. Het is slechts een summiere regel tekst op de website dat de nieuwe methode nog niet werkt. De persoon die parkeerbezoek wil aanmelden moet dus vooralsnog gewoon op de ouderwetse wijze met DigiD inloggen. Geen woord uitleg waarom de vertraging er is, laat staan dat er een nieuwe realisatie datum wordt genoemd.

Er is weinig fantasie voor nodig om dit te kunnen duiden. Wederom is er een ICT project ingegeven door de Gemeente Amsterdam ontspoord. Deze keer is er nog geen raadslid vragen over gaan stellen, geen wethouder heeft zich genoodzaakt gevoeld karige excuses te maken. Zolang dat mogelijk is en de pers geen onraad ruikt is er tevens alle reden aan te nemen dat we hier te maken hebben met incident. Naar goed Amsterdams gebruik is het zeer waarschijnlijk ook het topje van de ijsberg, zolang er geen haan naar kraait wordt niet gecommuniceerd.