Na jaren weer eens een domeinverhuizing 1/2

Vorige maand was voor mij de maat vol. In 6 maanden tijd tenminste 4 keer geblacklist worden met de zakelijke mail is ondragelijk en onacceptabel.Dus de hoogste tijd voor actie.

Blacklisting niet door eigen toedoen veroorzaakt, ik ben geen spammer of deel van een botnet (*). Oorzaak was en is dat de IP blok waar mij zakelijke domein en dus ook mailaccounts hingen een luchtje heeft. Mails konden niet afgeleverd worden bij tenminste 4 partijen omdat de IP reeks in kwestie een slechte reputatie had.

MTP error from remote mail server after end of data: host mx.spamexperts.com [78.46.16.150]: 550 85.17.157.9 is listed on se-reputation.rbl.spamrl.com as a source of viruses.

Soms ook was het blok regelrecht totaal geblacklist omdat er wel een spamrun vandaan was gekomen. En ik zou het nog bijna zijn vergeten, er is ook een succesvolle inbraak geweest, de nul-pagina van mijn domein was ge-defaced. Iets waar de hoster mij nooit over heeft geïnformeerd, ik kreeg het te horen van een ISPam collega.

Kortom, een hostingpartij waar ik voor zakelijke mail niet verder mee kan. Jammer van het contract want het was tenslotte enige jaren een probleemloze deal.

Op zoek naar een nieuwe hoster dus. Maar  alles in een keer verhuizen of gefaseerd? Oplossingen goed overwogen en ik kies voor risicospreiding, dus eerst de zakelijke e-mail onderbrengen bij een partij die ook voor shared hosting een goede prijs/kwaliteit levert. Makkelijk dat ik inmiddels voor menig partij opdrachten heb mogen aannemen, dus de shortlist is snel gemaakt.

Ik heb een verhuizing naar WideXS in gang gezet. Groot verschil met voorgaande migraties is dat tegenwoordig het hele proces elektronisch verloopt. De tijden van formulieren faxen of per snailmail versturen is nu echt wel voorbij. De domeinnaamhouder heeft een betere rol gekregen, hij vraagt per e-mail bij zijn huidige hoster een verhuiscode aan en verstrekt die dan aan de nieuwe partij. Geen gedoe dus meer met poststukken, wat een verbetering. Leuk om zo te ervaren waar al die jaren inzet voor de RvD van de SIDN dan toe heeft geleid.

(*) over toeval gesproken: op het moment van schrijven meldt de pers dat er in Nederland 2 C&C servers van een groot botnet zijn neergehaald. Misschien heeft zoiets ook ooit voor het IP blok waar ik in hing gespeeld.

Share: