Kaufberater – Adviesjagers spam gaat gewoon door

De spammers en keurmerk-scammers die schuilgaan achter de namen Kaufberater – Adviesjagers hebben ook afgelopen week weer de nodige spamruns op de contactadressen van .NL domeinnamen afgevuurd.

Nieuwe spamruns

Met de nieuwe spamruns van Kaufberater – Adviesjagers is in ieder overtuigend aangetoond dat het niet een eenmalige fout was. Het bedrijf is ook afgelopen week weer een groot aantal keren in de spamfilters terechtgekomen. Volume van de zendingen is laag en dat zal een bewuste keuze zijn.

Het lage volume is voor een goed ingesteld spamfilter geen probleem. De spamruns bestaan uit twee opvolgende mails per domeinnaam. Wat verschilt is de adressant en de “score” die het domein zou hebben behaald. De leugen waarmee de mail begint (de mailserver problemen) is gelijk aan die van vorige spamruns.

Identiteit verhullen

Weinig overlast betekent echter niet dat het onschuldig  is. Hier is een bedrijf gewoon aan het spammen. Het doet alsof het buiten de EU is gevestigd. Spammen is in Duitsland (daar zit de verzender) en Nederland (daar zitten de ontvangers) niet toegestaan. De kans op een boete en de pakkans is in Duitsland flink hoger dan in Nederland. Dat is waarschijnlijk een reden waarom men nu deze markt aan het bestoken is.

Het negeren en blijven filteren van deze bagger is een optie. Maar voldoende is het niet. Inmiddels is de lijst met ontvangen meldingen lang genoeg om de toezichthouder in Nederland mee te verblijden. Dat wordt dan even een groot aantal meldingen achter elkaar. Wie weet wordt dat door de spamfilters van ACM ook al gezien als een spamrun.