Cyberghostvpn scam, spam en leugens

spamAl eerder is geschreven over de discutabele marketing van vpn bedrijven, Cyberghostvpn lijkt door het combineren van scam, spam en leugens hier voorlopig het toppunt van ellende te zijn. Het is welhaast uit te sluiten dat een bedrijf dat dit soort communicatie hanteert ook op andere vlakken eerlijk en betrouwbaar is.

VPN spam

Op de redactie komen wekelijks meerdere ongevraagde mails binnen bedelen om een link naar een vpn boer. De standaard bestemming is uiteraard het digitale ronde archief. Die mails worden wel kort bekeken. Afzender-domeinen gaan op de zwarte lijst. Dat is nodig omdat 9 van de 10 geen uitschrijflink bevatten.


Altijd tussenpersonen

Het gaat bij deze spam voor vpn aanbieders overigens om mails van en door tussenpersonen in Nederland en daarbuiten. De taal is dus ook soms Nederlands, maar in de regel is het Engels. De omvang van de meldingen is altijd minimaal. Iemand meldt zich ongevraagd met een tip of hint. Of wij in artikel xyz link abc willen opnemen. Prettige dag verder en dat is het dan.

Wat de actie voor Cyberghostvpn “uitzonderlijk” maakt is dat hier drie zaken samen komen. Ten eerste is het ongevraagde mail waarvoor geen toestemming vooral is gegeven. Het is dus spam.

Tweede is de overduidelijke leugen, de scam. Iemand die in het Engels schrijft bij ons te zijn uitgekomen. Dat is natuurlijk totaal ongeloofwaardig, want onze publicaties zijn in het Nederlands.

Grootschalige Cyberghostvpn spam

En dan is er nog het derde punt. Boven in de afbeelding staat over wel artikel op onze site het zou moeten gaan. Heel interessant, maar dat is een andere domeinnaam en het artikel is hier dan ook volkomen onbekend.

Deze mail laat zien dat Cyberghostvpn gebruik maakt van partijen die op grootschalige wijze scammen en spammen. Partijen die ontraceerbaar willen zijn als het gaat om spammeldingen.

De methode en de uitvoering doet in weinig onder voor de spamruns van en namens illegale casino’s die ook nog steeds bedelen om de opname van een link. Steeds vaker komt dan ook het idee op dat er een verband is tussen deze twee soorten “aanbieders”. De eerste heet legaal te zijn, de andere is dat nadrukkelijk niet.