Trivialia

blue-ampelAmpelmann
Het blauwe mannetje , dat je vaker bij mijn producties tegenkomt, is een homage aan het Ampelmännchen. Een zeldzaam mooi voorbeeld van design en cultuur.

Blog historie
Ik blog al jaren, maar niet altijd onder eigen naam. Mijn schrijfstijl is herkenbaar, ervaren reaguurders kunnen mijn digitale voetsporen moeiteloos volgen.

Foto’s
Foto’s pré 2008 zijn genomen met een Casio R40. Tot 2012 met een Fuji F40. Nadien zijn steeds meer foto’s afkomstig van de smartphone. De camera is 2016 uitgefaseerd. Voor het bewerken van foto’s gebruik ik in de regel  ACDSee of Gimp.

Blog Thema
Sinds januari 2018 is dat Nucleus Pro. Daarvoor vanaf december 2014 was het Spine. Van 2013 – 2014 expresso_cup_hoe032 en daarvoor Blend-default. De layout van sommige pagina’s en vooral het formaat van foto’s is door de laatste thema wijzigingen (van static naar responsive) helaas veranderd.

Koffie
Ja graag, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit. Ik schenk eerlijke koffie, vooral espresso, van Simon Levelt. Via niet nader te noemen omwegen is er met enige regelmaat ook Espresso van de Berlijnse branderij Andraschko. Het eindresultaat komt tot stand door gebruik te maken van een grondige Duitse maler een bijzondere Spaanse machine.