Categories
Social Links

De lege iTunes store sloeg weer toe

Vorige week bracht Apple versie 10.5 uit van de iTunes software. Verheugd te lezen dat er maar liefst 70 fouten waren hersteld durfde ik het aan deze versie ook op een Windows pc te installeren die eerder aanleiding vormde voor een blogpost.

Helaas bleek het optimisme nergens op gebaseerd. Na installatie bleef het iTunes Store gedeelte leeg, ook abonneren op podcasts werkte niet meer. Wat heel vervelend was, de eerder beschreven roll-back werkte niet meer. Die procedure doorlopen werkte wel, maar iTunes opstarten gaf een niet eerder geziene foutmelding. Terwijl op een computer het kamerdebat over Diginotar werd gevolgd, werd op de Windows bak met een kreupele iTunes flink gegoogled naar oplossingen.

Een aantal klachten maakt melding van vergelijkbare fouten die ontstaan na het installeren van nieuwe hardware. Dat lijkt te hinten op een conflict met lastige dll’s. Omdat hier niets aan de hardware was veranderd, werd die mogelijke oorzaak terzijde geschoven.

Ergens in die thread werd ook gehint op fouten met de internet verbinding, firewalls die dicht staan, AV’s die te strak staan afgesteld en meer van dat soort oorzaken. Via die route kwam ik tenslotte uit op deze boodschap.

En ja hoor dat bleek – voor dit moment althans – de oplossing.

Dus als de iTunes store leeg blijft:

  • applicatie sluiten
  • op de command line {netsh winsock reset} (zonder de {}) ingeven

en klaar is kees. Gelukkig gaat dat niet ten kostte van de met veel zorg aangelegde bibliotheek en ook de aangeschafte tracks zijn er nog steeds.

Comments are closed.