Categories
Social Links

Dus dan maak je maar bekend het cybersecurity budget te verdubbelen

Aan de steeds langer wordende lijst van Amerikaanse bedrijven en instellingen die moeten toegegeven te zijn gehackt is recent de bank JPMorgan Chase toegevoegd. Data van 76 miljoen households en 7 miljoen business zou zijn gelekt, afgetapt of ontvreemd. Read more »

Ouderwetse vaste telefonie moet wel bijna dood zijn

eu_vlag-150x150Toen vorige week bekend werd dat de EC de fusie tussen Ziggo en UPC in Nederland onder voorwaarden groen licht gaf was een van de eerste reacties die ik voorbij zag komen een klaagzang van KPN. Calimero in Den Haag heeft er moeite mee dat de concurrent niet gekortwiekt, gecontroleerd dan wel gereguleerd wordt. Read more »

Luie computer, rare voeding of nog iets anders

verkeersbordgevaar-175150Iets zegt mij dat de meeste computer gebruikers onder onderhoud verstaan het updaten van de software en het schoonhouden van beeldscherm, toetsenbord en muis. Dat een computer – bureaumodel en laptop – ook een binnenkant heeft die onderhoud vergt is mij wel bekend, met enige regelmaat gaat de computer open. Read more »

De onduidelijke, onjuiste en onacceptabele advertentie van Reggefiber

Reggefiber-onzin-1Laat me vooraf duidelijk vermelden: ik heb geen belang bij een concurrent van Reggefiber en evenmin een persoonlijke vete met het bedrijf en/of aandeelhouders. Dat ik desondanks ageer tegen het bedrijf heeft te maken met het begrip fatsoen. Ik vind dat de recente uiting van Reggefiber niet door de beugel kan. Read more »

Daisycon kreeg fikse boete opgelegd en wat gebeurde er toen?

vraagteken150150Toen einde september ACM bekend maakte Daisycon een pittige boete te hebben opgelegd was dat voor de hele pers en tientallen online publicaties reden stil te staan bij deze zaak. Een spammer die tegen de lamp loopt en een boete van een middenklasse auto is enkele regels waard, 810.000 Euro is voorpagina nieuws. Read more »

Is gebruik van Dashcams wenselijk dan wel toegestaan?

In zijn bijdrage van 8 oktober op Security.nl behandelt Arnoud Engelfriet een vraag over het gebruik van een dashcam, dat zijn kleine camera’s gemonteerd in (of op) een voertuig waarmee gefilmd wordt dat zich voor het voertuig afspeelt. De vraag wanneer het mag en wie dat bepaalt stond wederom centraal. Read more »

IT brancheorganisatie die Zalando tot lichtend voorbeeld bestempelt

Inmiddels al weer twee weken geleden ging het Duitse e-commerce bedrijf Zalando naar de beurs. Het bedrijf dat opvalt vanwege brakke reclames en reputatie als werkgever waar je verdrietig van wordt moest opeens heel snel de vermeende marktwaarde incasseren. Read more »

Een phishing mail die nog meer opvalt

prohibido-pescar240200kleinerPhishing mails, tientallen blijven per maand hangen in de spamtraps en spamfilters een handvol weet op jaarbasis door die mazen heen te slippen. Meest recente voorbeeld daar van een Nederlandstalige mail zogenaamd afkomstig van de SNS bank. Een tellen hoeveel fouten de cybercrimineel bij deze spamrun heeft gemaakt. Read more »

Breedband moet altijd sneller – van wie eigenlijk?

fiber150150British Telecom wist de pers te halen met het bericht dat met “hybrid-fibre G.fast” snelheden tot 1000Mbps tot de mogelijkheden lijken te gaan behoren. Een milestone in de ontwikkeling van breedband aldus het bedrijf, waarbij voor het gemak DL en UL snelheid zijn opgeteld om tot de 1000Mbps te komen.

Ook zonder deze onzinnige optelsom is de test nog steeds indrukwekkend. Tot 768Mbps DL op basis van de combi koper en glas is bijna factor 10 sneller dan VDSL nu toelaat. Over prijzen en leverbaarheid wordt vooralsnog geen woord gerept. Vreemd is dat niet, want in de wedloop naar steeds sneller wordt opvallend vaak in de communicatie zichtbaar dat er niets, maar dan ook niets, nieuws te melden is dan die snelheid.

Of het nu gaat om glas in Nederland, de Britse testopstelling of de politiek geladen strijd om Breedband in geheel Duitsland, we zijn op het punt aangekomen dat de snelheid doel is en men vergeet dat breedband een middel hoort te zijn. Anno 2014 is met VDSL en Docsis-coax werken in de cloud, werken vanuit huis en streamen van TV makkelijk mogelijk. Er zijn geen consumenten toepassingen die echt meer dan 100Mbps vereisen en dat is in Europa niet veel anders dan in Zuid Korea waar men echt al veel langer echte breedband connectiviteit gewend is.

Auto’s die +250kmpu halen zijn op papier leuk, in het dagelijkse verkeer onpraktisch en vooral onaantrekkelijk geprijsd. Het merendeel van de autokopers kijkt ook helemaal niet naar snelheid, maar naar een zo goed mogelijke balans tussen kosten en zaken als comfort, degelijkheid en verbruik. Die vertaalslag maken naar breedband is mogelijk. Het leidt tot de conclusie dat we zonder echte businesscases voor supersonisch breedband wel eens dichter tegen een weinig gekende marktfase, die van stagnatie in het upgraden, zitten dan menigeen door heeft.

Amsterdam die grote stad is gebouwd op …

amsterdam-150x150Door een welgevulde agenda en veel reistijd is er de laatste periode weinig tijd geweest de krant grondig door te nemen. Daardoor mis ik wellicht een aantal ontwikkelingen in deze grote stad, want met alleen maar koppensnellen gaat een groot deel van de echte informatie verloren. Read more »